raskid

Tamni i hladni mjeseci poznati su po tome da nam raspoloženje nije baš na zavidnoj visini. To očito djeluje i na veze, jer rezultati različitih Facebook-statistika pokazali su da postoji jedan datum u decembru kad se većina parova rastane.

 Pri tome su analizirani statusi Facebook korisnika gdje se navodi prekid veze – i ispalo je da je 11. decembar dan u godini kada se događa najviše prekida veze.

Razlozi za prekid

Pošto se ne radi o reprezentativnoj anketi, ne postoje tačne izjave o razlozima prekida. Međutim, postoje naznake zašto se parovi rastaju u predbožićno vrijeme.

Radi se prvenstveno o vezama koje su već duže vremena nestabilne. Puno ljudi želi nezavisno i bez briga započeti lijepo božićno vrijeme. Ako se nalaze u vezi u kojoj su zapravo nesretni, žele se osloboditi tog “tereta”. Podrška porodice i otklon u predbožićno vrijeme mnoge navodi da počnu razmišljati o tome kako bi bilo lijepo ponovno biti solo te se odluče na prekid – puno češće nego usred ljeta.

Zbog čega je to točno 11. decembar – to se ne može točno objasniti.

Međutim, ne morate se plašiti: statistički gledano, za vrijeme božićnih praznika i oko Badnjaka sve se opet popravi, odnosno u to vrijeme nastaje puno novih veza.

(24 sata.hr)