Da li je na pomolu fudbalska revolucija?

Svjetska kuća fudbala (FIFA) je u ponedjeljak je predložila uvođenje privremene mjere prema kojoj bi ekipama bilo dopušteno do pet izmjena po utakmici umesto dosadašnje tri.

Čelna fudbalska organizacija smatra da bi ta ideja pomogla timovima da lakše prebrode zgusnuti raspored koji ih čeka kad se nacionalne lige nastave.

Nacionalna prvenstva pokušaće se da se završi u roku, a to znači da bi se nakon dugog vremena bez treninga ili vremena u kojem su igrači radili samo individualne treninge fudbali vratili na travnjake i igrati u ritmu od tri ili četiri utakmice sedmično.

Ovaj prijedlog treba odobriti tijelo FIFA koje se zove IFAB koje donosi odluke o pravilima, a konačnu riječ će dati organizatori takmičenja.

– Svakoj ekipi bi bilo dopušteno na utakmici da izvede pet izmjena, uz mogućnost još jedne izmjene u slučaju da se igraju produžeci – navodi se u saopštenju FIFA.

FIFA dodaje da bi izmjene trebalo da budu izvedene u tri intervala plus poluvrijeme. Ova bi mjera počela da se sprovodi ove sezone i nastavila bi se i sledeće sezone, a odnosila bi se i na sve međunarodne utakmice igrane do 31. decembra sljedeće godine.

(Srpskainfo)