Zgrade

BANJA LUKA, 16. januara – Izgradnja pristupne saobraćajnice, zajedno sa pješačkim površinama i parkinzima, za potrebe stambenih objekata u dijelu Ulice Despota Stefana Lazarevića, koji ranije nisu urađeni zbog bankrota investitora, počeće na proljeće.

Kako su potvrdili u Odjeljenju za saobraćaj i puteve, poslije uspješno provedene javne nabavke, ovih dana, potpisan je i ugovor sa izabranim izvođačem koji će biti uveden u posao u martu.

Prema podacima iz resornog odjeljenja, osim izgradnje pristupnog puta, predviđena je i izgradnja pješačkih površina i parkinga, uz rješavanje problema oborinskih voda na zemljištu koje je u gradskom vlasništvu.

Grad je izdvojio nešto više od 200.000 KM za rješenje ovog višegodišnjeg problema stanara nekoliko stambenih zgrada u tom dijelu Lazareva. Tu neizgrađenu infrastrukturu je, prema ranijem ugovoru sa Gradom, trebalo da obezbjedi investitor, međutim, on je davno bankrotirao, a stanari su se u međuvremenu uselili u zgrade.

Prošle godine, takođe sredstvima iz gradskog budžeta izgrađena je i fekalna kanalizacija, koju je, takođe, trebalo da uradi investitor koji je gradio te zgrade.

Istovremeno, biće nastavljeno rješavanje imovinskih problema na okolnim privatnim parcelama, kako bi cjelokupna infrastruktura bila izgrađena u skladu sa regulacionim planom.

(Banjaluka.net)