beba

BANJA LUKA, 19. decembra – U Banjaluci kao najvećem gradu u Republici Srpskoj, od početka ove godine do 16. decembra u matičnu knjigu rođenih upisano je 3.027 beba.

Rekli su ovo u Odjeljenju za građanska stanja, upravne poslove i pravnu pomoć građanima i dodali da su roditelji, kada su u pitanju ženska djeca, najčešće davali imena Sofija, Tara, Una, Kalina, Katarina, Emilija, Jana, Mila, Dunja, Ana, Helena.

“Muška imena koja su roditelji najčešće davali svojoj djeci bila su Vasilije, Aleksej, Mihajlo, Pavle, Matej, Dimitrije, Nikolaj, Marko, Luka”, naveli su u resornom odsjeku.

Kada je u pitanju broj rođenih beba prethodnih godina, on je uglavnom sličan ili bar približan, pa je tako 2018. godine rođeno 3.350 beba, 2017. godine 3.325, dok je 2016. godine grad na Vrbasu bio bogatiji za 3.380.

Na spisku i neka nesvakidašnja imena

“Kao nesvakidašnja imena za naše prostore djevojčicama, roditelji su u toku ove godine odredili imena, kao što su: Nastja, Hristina, Anuška, Simeona, Evgenija, Katja, Mikaela, Varja, a za dječake neka od imena su: Lav, Julijan, Andrej Martin, Isa, Ignjat, Dominik, Krsman, Anastas”, naveli su u nadležnom odsjeku.
Kako kažu u resornom odsjeku, najveći broj upisanih beba ove godine izvršen je u avgustu, njih 282.

(Banjaluka.com)