kontejneri

BANJA LUKA, 03. marta – U gradskim i prigradskim naseljima ove godine biće postavljeno 315 novih kontejnera, u nastojanju da se komunalna higijena podigne na viši novo.

U Odjeljenju za komunalne poslove istakli su da je raspisan tender za nabavku novih kontejnera i kanti za odlaganje otpada, procijenjene vrijednosti nešto više od 320.000 KM. U ovaj iznos uračunata su i sredstva koje je Grad dobio od Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS, u okviru poziva za sufinanasiranje projekata iz oblasti zaštite životne sredine.

Planirana je nabavka oko 315 kontejnera zapremine 1,1, 3,2 i pet metara kubnih, kako bi se zamijenili stari i dotrajali kontejneri, te postavili na novim lokacijama na području grada.

– Povećanjem broja kontejnera i korpi za otpatke pospješićemo efikasnije odlaganje otpada i time poboljšati javnu higijenu – istakli su resornom odjeljenju.

Kada je riječ o nabavci plastičnih kanti za otpatke, one će biti raspoređene u nekoliko gradskih ulica, uglavnom onih u kojima je zbog širine kolovoza otežan dolazak vozila za odvoz smeća.

 (Banjaluka.net)