hrana

BANJA LUKA, 25. januara – Iz Odjeljenja za inspekcijske poslove Grada Banjaluka najavili su da će u ovoj godini pojačano kontrolisati objekte u kojima se priprema hrana, pogotovo restorane brze hrane.

– Imali smo nekoliko slučajeva trovanja hranom i kontrole će biti pojačane i rigorozne. Posebno ćemo kontrolisati utrošak pojedinih namirnica u procesu proizvodnje i distribucije spremljenih jela. Dužnu pažnju i ove godine posvetićemo našim najmlađim sugrađanima, jer ćemo posebno kontrolisati nabavku hrane u vrtićima. Tu ne možemo dozvoliti greške i bilo kakvu improvizaciju, jer je u pitanju zdravlje djece – nagalasio je načelnik Janko Kecman.

Podsjetio je da je tokom 2019. godine bilo više od 15.000 kontrola u raznim oblastima.

 

 

– Inspektori su izdali 722 prekršajna naloga, a osim redovnih aktivnosti, urađeno je i mnogo drugih poslova, kao što je, naprimjer, rad na sanaciji klizišta koja su izazvana obilnim padavinama u maju prošle godine – rekao je Kecman i precizirao da su lani evidentirana 24 klizišta, na kojima su preduzimane hitne intervencije. Dodaje da su značajni rezultati ostvareni i u oblasti izdavanja stanova, posebno kroz registraciju vlasnika, pošto je udvostručen broj registrovanih vlasnika koji izdaju „stan na dan“.

Na osnovu rada inspektora, prethodne godine u gradsku kasu je uplaćeno više od 847.000 KM.  Najveći dio te sume ostvaren je na osnovu izdatih prekršajnih naloga i izdavanja različitih obrazaca.

(Srpskainfo)