prijecani

BANJA LUKA, 17. oktobra – Izgradnja savremene saobraćajnice za Priječane, čiji je prvi dio završen prošle godine, nastavljena je danas, u okviru radova vrijednih 1,13 miliona KM.

Uz nastavak saobraćajnice, ujedno će biti sanirano i veliko klizište uz rijeku Vrbas.

Gradonačelnik Igor Radojičić, koji je prisustvovao početku radova, podsjetio je da je prošle godine završena veća dionica puta u naselju Priječani, te precizirao da se, u prvoj fazi nastavka ovog projekta, izvode radovi na području klizišta u dužini 200 metara.

– Zajedno sa „Vodama Srpske“, nastavljamo radove na saobraćajnici za Priječane koja podrazumijeva vrlo ozbiljnu sanaciju klizišta u dužini od 200 metara – rekao je Radojičić i dodao da će, po sanaciji klizišta, u drugoj fazi otpočeti radovi na izgradnji saobraćajnice.

prijecani 2Prema projektu, uz novu saobraćajnicu, biće izgrađena kanalizacija, pješačke staze, javna rasvjeta i autobusko stajalište.

Načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić rekao je da se rješavanjem ove kritične tačke u naselju Priječani stvaraju pretpostavke da se ova saobraćajnica radi u punom profilu do centra naselja i dalje prema Laktašima.

On je pozvao mještane na strpeljenje zbog predstojećih, obimnih radova, ističući da će se nastojati da tokom izgradnje obustave saobraćaja na ovoj dionioci budu u što kraćim intervalima.

Vrijednost radova na sanaciji klizišta i izgradnji puta iznosi 1,13 miliona KM a preduzeće „Kozara putevi“ ima rok od 200 dana za realizaciju projekta.

(Srpskainfo)