BANJALUKA, 20. marta – Miloš Marković, defanzivac Borca, propustio je treninge ekipe u utorak i srijedu zbog konflikta sa navijačima “crveno-plavih” nakon meča sa Veležom u 22. kolu BH Telecom Premijer lige BiH

Fudbaler “crveno-plavih” se nesportski ponio prema navijačima kluba iz Platonove ulice i, kako sam kaže, u afektu im je uputio neprimjerene riječi. Zbog toga mu popularni “Lešinari” ne dozvoljavaju da trenira sa ostatkom ekipe. Kako saznajemo, navijači Borca u utorak i srijedu su došli na trening “crveno-plavih” i defanzivcu nisu dopustili da trenira. Dok su se danas njegovi spremali za meč sa Zrinjskim, on je bio pored terena. Iako je u javnost plasirana priča da je bilo i fizičkog sukoba, defanzivac je to demantovao.

“Tvrdim da nije bilo nikakvog fizičkog sukoba. Navijači ne žele da treniram i tako će i biti dok se problem ne reši. Njihov stav je da treba da odem iz kluba i ukoliko se ovo nastavi, moraću da napravim sporazumni raskid ugovora”, rekao je Marković, koji se izvinio zbog neprimjerenih riječi:

“Uradio sam to ‘vruće glave’ jer sam i sam bio nezadovoljan nerešenim rezultatom iako smo zaslužili pobedu. Kada smo otišli da pozdravimo navijače, oni su nas vređali nezadovoljni rezultatom, a ja sam neprimereno reagovao. Svestan sam greške, kajem se i još jednom izvinjavam.”

Branislav Krunić, sportski direktor kluba, napisao je prijavu protiv Markovića kojeg sada očekuje kazna, objavile su Nezavisne novine.

“Napisali smo prijavu protiv Markovića koji se nesportski ponašao i igrač će uskoro biti kažnjen prema klupskom pravilniku”, izjavio je Krunić.

Nezvanično, defanzivca tima sa Gradskog stadiona očekuje novčana kazna, a u slučaju ponavljanja incidenta moglo bi da dođe do raskida ugovora na štetu igrača.

“Prihvatam kaznu koju će mi klub odrediti i nadam se da će se sve ovo brzo zaboraviti. Najbitnije je da svi zajedno u preostalim utakmicama prvenstva izborimo plasman na međunarodnu scenu, a mislim da to možemo”, zaključio je Miloš Marković.

Nakon remija sa Veležom, “crveno-plavi” su doveli u pitanje plasman na međunarodnu scenu, a u narednom kolu ih čeka gostovanje u Mostaru kod Zrinjskog. “Plemići” su direktni rival Borca za plasman u Evropu, a klub će u tom meču voditi Vinko Marinović.