skola

BANJA LUKA, 06. marta – Svi đaci i nastavnici OŠ „Branko Ćopić“ koji su juče testirani, nisu zaraženi korona virusom, te bi redovna nastava u ovoj školi trebalo da počne u ponedjeljak, izjavio je gradonačelnik Igor Radojičić, poslije današnjeg sastanka Štaba za vanredne situacije.

On je istakao da, po podacima nadležnih službi, nema novih slučajeva zaraze korona virusom, ali da štab i dalje nastavlja sa realizacijom niza utvrđenih mjera, kako bi se preveniralo širenje bolesti.

Poslije testiranja, svi đaci iz odjeljenja koje pohađa oboljeli učenik i nastavnici iz ove škole su upućeni na kućnu izolaciju. Njima će, po odluci štaba, biti uručeno rješenje o izolaciji uz jasno upustvo kako da se ponašaju za vrijeme boravka u izolaciji.

pregled 2

Građanima je ponovo preporučeno da preduzimaju pojačane mjere lične higijene, te da se zdravstvenim ustanovama jave samo ako postoje simptomi bolesti. Takođe, svi sugrađani, koji dolaze iz zemalja značajnije obuhvaćenih virusom, treba da se jave u nadležne zdravstvene ustanove.

 Prema odluci štaba, ostaje na snazi mjera da se redovno održavaju svi javni događaji na području grada, uključujući sportska takmičenja, koncerte i druga javna okupljanja.Takođe, odlučeno je da se, zbog aktuelne epidemiološke situacije, od ponedjeljka privremeno obustave preventivni zdravstveni pregledi „Za tvoje dobro“, koji su planarani za pacijente mjesnih zajednica Centar 1 i 2 i Bulevar.

Ova akcija biće nastavljena po okončanju aktuelne epidemiološke situcije u vezi sa korona virusom.

(Srpskainfo)