BANJALUKA, 02. aprila – Inspektori Republičke uprave za igre na sreću otkrili su da se u Klubu “Rojal Vegas” u Banjaluci organizuje ilegalno kockanje.

Portparol Uprave Danijela Kovačević rekla je Srni da su se u ovom klubu ilegalno koristili automati za igre na sreću, te da je ilegalno organizovano i sportsko klađenje.

“Inspektori su izvršili privremeno oduzimanje terminala za sportsko klađenje do okončanja prekršajnog postupka, a u slučaju kada se prilikom inspekcijskog nadzora utvrdi da licencirani priređivači priređuju igre na sreću na automatima koji nisu registrovani i sertifikovani preduzimaju se mjere prekršajnog procesuiranja u kojima je zaprijećena novčana kazna od 10.000 do 30.000 KM za pravno lice i od dvije do šest hiljada KM za odgovorno lice u pravnom licu”, rekla je Kovačevićeva.

Prema njenim riječima, aktivnosti provedene na području Banjaluke predstavljaju dio opsežne akcije pojačanih inspekcijskih nadzora licenciranih priređivača igara na sreću na automatima za igre na sreću s ciljem utvrđivanja zakonitosti priređivanja ove vrste igara na sreću.