BANJA LUKA, 07. marta – Bogata ponuda cvijeća, rukotvorina i drugih poklona sa šarenih štandova mami prolaznike koji s pažnjom povodom Dana žena biraju poklone za pripadnice nježnijeg pola.

Prodavci kažu da kupci uglavnom ne pitaju za cijenu iako su skoro sve cijene duplo više. Ipak, čini se da to ne utiče mnogo na prodaju osmomartovskih poklona te da kupci odlaze punih ruku.

Na svakom koraku, na Trgu Krajine i “Tržnici” sa tezgi se nude karanfili, ruže i drugo cvijeće. Cijene su raznolike, pa se tako karanfili mogu kupiti za dvije KM po komadu, ruže za pet KM, dok se buketi i cvijeće u saksijama kreću od 10 KM pa naviše. Osim cvijeća, prodaju se i srca, pločice sa porukama za Dan žena te suveniri.

– Godinama izrađujem suvenire koje prodajem za Dan žena, a u posljednje vrijeme sve je više ljudi koji se bave izradom suvenira. Svi traže dodatni izvor prihoda – kaže Dragana Babić, prodavačica sa štanda na Trgu Krajine.

Da i prodavci imaju razumijevanja za kupce, čiji su novčanici iz godine u godinu sve tanji, svjedoče cijene koje su prilagođene za svaki džep.

(Srpskainfo)