stan

BANJA LUKA, 28. januara – Potražnja za stanovima u Banjaluci ne jenjava, ali cijene po kvadratu koje dosežu i više od 3.000 KM po metru kvadratnom su neopravdano visoke i “naduvane”, ocijenio je za Srnu vlasnik jedne od agencija za nekretnine Manojlo Popović.

Popović konstatuje da je sve iznad 2.500 KM po kvadratu neopravdano, ali dok ima zainteresovanih kupaca i cijene će biti visoke.

“Banjaluka je administrativni centar i većina iz manjih sredina dolazi ovdje, a stanove često kupuju i povratnici iz dijaspore. Banjaluka je zanimljiv grad i to je jedan od razloga zašto se toliko gradi i zašto se javljaju investitori. Da nema kupaca, ne bi se ni gradilo u ovolikoj mjeri”, ocijenio je Popović.

Govoreći o rasponu cijena po kvadratu u staroj gradnji, on je naveo da u zavisnosti od lokacije i spratnosti cijene iznose od 1.400 so 1.500 KM kada je riječ o velikim stanovima, a od 1.900 KM manji stanovi.

“U novogradnji cijene po kvadratu iznose od 1.600 do 3.000 KM zavisno od lokacije, spratnosti, veličine stana, ali i od toga ko gradi stanove, jer se već zna ko kako radi”, dodao je Popović.

Prema njegovim riječima, najskuplji su stanovi u centru grada, kod Robne kuće “Boska” i Gradske uprave.

(Nezavisne)