cisterna-nesreca

Voda iz gradskog „Vodovoda“ je apsolutno ispravna i bezbjedna za upotrebu, nakon što je jutros, pravovremenom reakcijom nadležnih službi, spriječeno izlijevanje većih količina naftnih derivata iz cisterne koja se jutros oštećena u saobraćajnoj nezgodi u blizini korita Vrbasa u Karanovcu, potvrđeno je u „Vodovodu“.

Iz ovog preduzeća poručuju da se od jutros preduzimaju brojne, hitne mjere na preventivnoj zaštiti Vrbasa, s obzirom na to da je prilikom  oštećenja auto cisterne došlo do izlijevanja manje količine naftnih derivata.

– Bez obzira na ovaj akcident, građani mogu nesmetano da koriste vodu iz gradskog vodovoda, jer je je voda apsolutno ispravna – rečeno je u „Vodovodu“.

cisterna-nesreca-2
Brzom i hitnom intervencijom gradske inspekcije i „Vodovoda“ poslije jutrošnje saobraćajne nesreće u blizini mosta u Karanovcu, na magistralnom putu za Jajce, spriječeno je izlijevanje nafte u Vrbas. – Jutros oko 8 časova desila se saobraćajna nesreća u kojoj je iz oštećene cisterne izliveno oko 150 litara nafte, od čega je manji dio te nafte dospio u Vrbas kroz slivnik i kolektor na saobraćajnici. Brzom intervencijom i postavljanjem takozvanih upijača spriječeno je dalje izlivanje nafte u rijeku – ističe načelnik Odjeljenja za inspekcijske poslove Janko Kecman.U toku je sanacija ovog akcidenta, a na terenu su ekipe „Čistoće“ koje su na mjestima izlivanja nafte na saobraćajnici posuli piljevinu kako bi „upila“ naftu.

(Srpskainfo)