BANJA LUKA, 24. decembra – Nakon što je Vanja G. majka dvoje djece iznijela niz optužbi na račun supruga Ljubiše G, on je demantovao sve navode negirajući prijetnje i ugrožavanje bezbjednosti supruge i njihove djece.

Svoju djecu volim najviše na svijetu i boriću se za njih svim zakonskim sredstvima – rekao je otac Ljubiša G. za Srpskainfo, negirajući da su on ili njegov brat S.G. prijetili i ugrožavali bezbjednost bilo kome.

On je potvrdio da je sa Vanjom G. u postupku razvoda koji tek treba dobiti sudski epilog, te da je priča o prijetnjama usmjerena kako bi se diskreditovao kao otac djece.

– Borim se i boriću se za svoju djecu. Ništa loše nisam uradio, niti sam bilo kada imao problema sa policijom, dok sa druge strane Vanja G. sada živi sa muškarcem koji je poznat policiji. Taj muškarac je sada sa mojom djecom- izjavio je Ljubiša G.

Navodi i kako je njegova supruga od svega napravila skandal, te da mediji nisu mjesto gdje se treba rješavati slučaj.

Dodaje da postoje prijetnje, ali da su one kako kaže, Ljubiša G. usmjerene na njega i njegovu majku.

– Socijalna služba je zabranila da taj čovjek bude pored moje djece u kući, ali to se ne poštuje – rekao je ogorčeni otac.

Posebno je istakao dio koji se odnosi na dan kada je prema tvrdnjama supruge, sa kojom je u postupku razvoda, djecu navodno odveo da krče šumu.

– Moja slava je Nikoljdan i to je porodični dan koji imam pravo provesti sa djecom i proveo sam ga. Kupio sam kuću u Šargovcu koja je devastirana i djeca su kroz igru i druženje pomagala u čišćenju – objasnio je ovaj Banjalučanin.

Negirao je i tvrdnje supruge da svoju djecu namjerno povređuje, dodavši kako to nema smisla, jer svoju djecu voli najviše na svijetu.

– Nažalost sve se lomi preko djece, ali ja od početka poštujem ono što je socijalna služba navela u sporazumu prema kojem tačno određenim danima mogu viđati svoju djecu. Sada je taj omjer 50 odsto, ali za svoju djecu i starateljstvo nad njima boriću se do kraja – istakao je Ljubiša G.

Na tvrdnje supruge da su djeca zbog svega popustila u školi, on je potvrdio da je to tačno, ali da tako nešto traje već duži period.

Podsjetimo, Vanja G. majka dvoje dece izjavila je ranije za Srpskainfo da strahuje za ličnu i bezbjednost svoje djece, zbog prijetnji od strane supruga Ljubiše G. i njegovog brata S.G.

U Policijskoj upravi Banjaluka potvrdili su da je protiv S.G. podnesen izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti.

Banjalučanin Ljubiša G. je ovo objasnio da je njegov brat kritičnog dana branio čast svoje porodice, te da ga je policija saslušala i pustila na slobodu.

– Moj brat je dolazio pred kuću, ali nije ulazio u dvorište – dodao je Ljubiša G.

(Srpsakinfo)