BANJA LUKA, 25. juna – U Republici Srpskoj tokom vikenda biće sunčano, uz malu dnevnu oblačnost, a najviša temperatura vazduha biće malo niža nego prethodnih dana – od 25 do 31, a na jugu i sjeveru do 34 stepena Celzijusova, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Noćas će ponegdje biti lokalnih pljuskova, dok će sutra ujutro biti sunčano i malo svježije nego prethodnih dana.

Sutra će biti sunčano, uz malu dnevnu oblačnost, dok će poslije podne biti uslova za pljuskove na istoku i centralnim krajevima.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 14 do 19, na jugu do 23, a najviša dnevna od 22 do 28, na jugu i sjeveru do 31 stepen Celzijusov.

Vjetar će biti slab do umjeren, sjeverozapadni i sjeverni, na krajnjem jugu jugozapadni.

U nedjelju će tokom jutra i dana biti sunčano uz malu dnevnu oblačnost, isto sa malo nižom temperaturom – minimalnom jutarnjom od 15 do 20, na jugu do 23, i najvišom dnevnom od 25 do 31, na jugu i sjeveru do 34 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 28. juna, biće sunčano, veoma toplo i vruće, uz malu dnevnu oblačnost i najvišu dnevnu temperaturu malo višom nego u nedjelju – od 29 do 35, na jugu i sjeveru do 37 stepeni Celzijusovih.

Tokom noći na utorak biće toplo, lokalno na jugu biće tropska noć, sa minimalnom temperaturom od 20 stepeni i iznad.

U utorak, 29. juna, biće sunčano, veoma toplo i vruće uz malu dnevnu oblačnost.

Minimalna temperatura vazduha iznosiće od 15 do 20, na jugu do 22, a najviša dnevna od 29 do 35, na jugu i sjeveru do 38 stepeni Celzijusovih.

Tokom noći na srijedu biće toplo, lokalno na sjeveru i jugu tropska noć sa minimalnom temperaturom od 20 stepeni i iznad.

(Srpskainfo)