Pored prilagođenih informacija i detaljnijih mapa, Gugl Mape takođe unapređuju lajv vjuv funkciju, koja će sada pružiti dodatne podatke i pomoći korisnicima da se nikada ne izgube kada putuju ili šetaju u neistraženom regionu.

Gugl Mapa dobija još više funkcija nove generacije, a kompanija Gugl je prikazala te od novitete za android i ajfon na svom I/O 2021 događaju, prenosi B92.

Počev od ovog novog ažuriranja, korisnici će moći samo da pokrenu lajv vjuv na Gugl mapama i skeniraju svoje okruženje, pomoću aplikacije da bi zatim prikazali sve vrste detalja o prodavnicama i restoranima oko njih. Gugl je ažurirao lajv vjuv boljim informacijama o oznakama ulica, a kompanija je obećala da će aplikacija dobro doći, posebno na složenim raskrsnicama, “tako da tačno znate kojim putem idete i kojim putem bi trebalo da idete”.

Govoreći o tome kako utvrditi gdje se nalazite, lajv vjuv takođe dobija još jednu korisnu funkciju – Mapa će moći da vam pokaže gdje ste u odnosu na ključna mjesta koja ste posjetili, kao što je hotel. Dakle, samo otključajte telefon, otvorite lajv vjuv, skenirajte okolinu, a zatim bi trebalo da vidite indikator za svoj hotel na vrhu slika snimljenih vašom kamerom, što će vam pomoći da shvatite koliko ste daleko od ovog mjesta, a takođe i kako se lakše i brže vratiti.

(Srpskainfo)