korona

BANJA LUKA, 14. marta – Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj laboratorijskom analizom uzoraka u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod još tri osobe u Republici Srpskoj.

Ukupan broj osoba kod kojih je potvrđen novi virus korona u Republici Srpskoj je 18, navodi se na Facebook stranici ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS.

Trenutno su u Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom 946 osoba koje su doputovala iz područja zahvaćenih virusom SARS-CoV-2

Iz zdravstvenog nadzora izašlo je ukupno 161 osoba.

Takođe, trenutno je u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u izolaciji pet pacijenata.

Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske i Institut za javno zdravstvo Republike Srpske će redovno obavještavati javnost o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj.

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić, koji je predsjednik Štaba za praćenje epidemiološke situacije u Republici Srpskoj u vezi sa novim virusom korona sazvao je za sutra, u nedjelju u 9 časova sastanak Štaba, koji će se održati u prostorijama Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

(Nezavisne)