BANJALUKA, 06. februara – Prva privremena kružna raskrsnica u Banjaluci postavljena je juče u naselju Starčevica na mjestu gdje se ukrštaju ulica Majke Jugovića i Slobodana Kusturića, prenosi RTRS.

Krstasta raskrsnica je gumenim elementima rekonstruisana u kružnu, a zbog toga je saobraćaj bio zatvoren od 4.30 do 19 časova.

U Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja su rekli da će pratiti kakve je rezultate dalo ovo eksperimentalno rješenje.

Na zvaničnom gradskom sajtu objavljeno je da je raskrsnica rekonstruisana primjenom montažno-demontažnih elemenata, koji su izrađeni od reciklirane plastike.

Elementi su veoma čvrsti i otporni na spoljašnje uticaje i opterećenje, a u toku montiranja su testirani na opterećenje od 25 tona.

Nadležni upozoravaju vozače da se pridržavaju postavljene saobraćajne signalizacije i napominju da vozila u kružnom toku imaju prednost, a vozači, koji ulaze u kružni tok iz bilo kojeg pravca, moraju da propuste vozila u kružnom toku.Vrijednost radova iznosi 29.000 KM, a izvelo ih je banjalučko preduzeće “Euroznak”.