BANJALUKA, 8. decembra – Novi način naplate parkinga kod stare autobuske stanice, koji Banjaluku podiže na viši nivo, trebao bi biti aktivan sljedeće sedmice.

Tokom preuređivanja parkinga na staroj autobuskoj stanici u centru Banjaluke postavljeni su naplatni aparati, rampe, a na novom asfaltu iscrtane su linije.

“Juče je sve probno pušteno u rad, kako bi vidjeli kako se odvija čitav sistem”, rekao je Sladomir Đurić, direktor Autoprevoza za “Nezavisne novine”.

Dodaje da se na ovaj način Banjaluka susreće sa novim stvarima i nečim što još nije imala.

“U tehnološkom i svakom drugom smislu ovo je jedan veliki iskorak. Idemo na viši nivo”, rekao je Đurić pojašnjavajuči da je planirano da se na parkingu nalaze dva parkomata, na kom će se naplaćivati usluga parkinga, bez prisustva blagajnika.

“U početku će biti nekoliko stručnih ljudi koji će nadgledati i upućivati građane, jer je ovo novitet u gradu, te im je potrebno pokazati kako se plaća”, naveo je on, te dodao da je parking spreman za automobile, ali je još uvijek prazan, a trebalo bi vjerovatno od sljedeće sedmice biti u funkciji.

“Vozači koji budu željeli da se parkiraju na ovom prostoru, na ulazu će uzeti karticu koju će, prije napuštanja parkinga, skenirati na parkomatu. Prilikom napuštanja parkinga vozač će platiti cijenu za onoliko vremena koliko je vozilo bilo parkirano”, pojasnio je Đurić.

Nakon renoviranja biće dostupno oko 200 parking mjesta.

(nezavisne)