BANJA LUKA, 19. maja – U naselju Sime Matavulja planirana je izgradnja novog terena za basket, trim staze, kao i parka za pse, što će biti drugi uređen prostor u Banjaluci za kućne ljubimce.

Ovih dana Grad je putem direktnog sporazuma izabrao izvođača idejnog projekta i urbanističko-tehničkih uslova parka za pse.

Predviđeno je inače da se za ove namjene uredi postojeća zelena površina u naselju Sime Matavulja, u blizini benzinskih pumpi na zapadnom tranzitu.

Time bi vlasnici kućnih ljubimaca, pored parka za pse na Banjalučkom polju koji je otvoren prije šest godina, dobili novo mjesto u gradu za boravak životinja.

Zajedno s ovim projektom, u istom naselju predviđena je i izgradnja rekreativnih sadržaja, kako bi bio uređen dodatni prostor za djecu, mlade i sve stanare i rekreativce.

– Iza stambenih zgrada u ulicama Sime Matavulja i Drage Malića planirali smo izgradnju novog terena za basket, trim stazu i park za pse. Takođe, u planu je obnova postojećeg fudbalskog terena – precizirao je načelnik Odjeljenja Petar Bilčar, koji vjeruje da će novi sadržaji dodatno oplemeniti prostor u ovom gradskom naselju.

Kako ističe Bilčar, predviđeno je da svi ovi radovi koštaju oko 190.000 maraka.

Stanari za sada imaju teretanu na otvorenom i dječije igralište. Oni su se prije nekoliko godina oštro usprotivili namjerama da se na zelenoj površini u naselju izgradi javna garaža.

Kod kružnog toka

Jedini park za pse u gradu uređen je 2014. godine na Banjalučkom polju, u blizini sadašnjeg kružnog toka. Površina parka iznosi oko 3.700 kvadratnih metara, a u njegovu izgradnju uloženo je 15.000 KM.

Prošle godine bilo je govora i da bi se na omiljenom gradskom izletištu, Banj brdu, mogao ograditi prostor za kućne ljubimce.

(Srpskainfo)