starcevica

BANJA LUKA, 22. avgusta – Rekonstrukcija gradskog poslovnog prostora u Ulici Prve krajiške brigade na Statrčevici počela je danas i taj prostor će biti pretvoren u dječiji vrtić u kojem će biti smješteno oko 50 djece.

Do Nove godine trebalo bi da bude izgrađen i opremljen za po jednu vrtićku i jasličku grupu mališana 

 

 

– Cilj nam je da do kraja iduće godine imamo još tri velika objekta. U toku je gradnja vrtića u Lazarevu, u toku je tender za Petrićevac, a očekujem da UNDP uskoro počne sa obnovom i proširenjem vrtića „Ježeva kućica“. Očekujemo da ovi radovi u značajnoj mjeri doprinesu povećanju kapaciteta našeg Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje – rekao je gradonačelnik Igor Radojičić. Dodaje da je plan do kraja 2020. godine povećati broj mjesta u vrtićima za oko 450. Direktorka Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, Jelena Kurtinović, rekla je da centar ima mnogo zahtjeva roditelja sa prostora Starčevici za smještaj djece u vrtiće.

– Starčevica je jedno od najvećih gradskih naselja i potrebe su velike, tako da je ovaj projekat od velikog značaja za centar, ali i za naše građane. Takođe, kada su u pitanju kapaciteti u vrtićima, u posljednje tri godine urađeno je najviše na povećanju kapaciteta naših vrtića u zadnjih 50 godina – rekla je Kurtinović.

Vrijednost izgradnje vrtića je 190.000 KM, a rok za završetak radova je 90 dana. Izvođač radova je banjalučko preduzeće „Tekton“.

(Srpskainfo)