nastava

Nastava na daljinu za osnovce u RS, koja se emituje posredstvom RTRS, u naredna dva dana, odnosno u četvrtak 19. i petak 20. marta, biće emitovana po nešto izmijenjenom rasporedu.

Za učenike nižih razreda, odnosno od prvog do petog razreda, nastava će i dalje počinjati od 9.10 ujutro, a završavati u 11.25 časova, ali će nastava za više razrede od sutra početi ranije nego u toku prva dana.

raspored1

Predmetna nastava će sutra i prekosutra počinjati već od 11.25 , umjesto od 12.30 kao u prva dva dana emitovanja.

Časovi predmetne nastave počinju časovima za šesti razred, pa potom slijedi nastava za sedmi, osmi i deveti razred, sa završetkom u 13.55 .

  • Šesti razred, nastava traje od 11:25 do 11:55

raspored 2

  • Sedmi razred, nastava traje od 12:30 do 12:55

raspored3

  • Osmi razred, nastava traje od 12:55 do 13:25

raspored4

  • Deveti razred, nastava traje od 13:25 do 13:55

raspored5

Iz Ministarstva prosvjete i kulture RS podsjećaju da je ovakav vid izvođenja nastave dostupan svim učenicima i podrazumijeva obavezu njegovog praćenja.

Pored učenika, rukovodstva škola i stručnih saradnika, potrebno je i da svi nastavnici škola budu aktivno uključeni u ove aktivnosti, a kominukacija sa učenicima je obavezna nakon realizovanih sadržaja programa putem telefona ili mejla.

Na emitovanim časovima učenici dobijaju zadatke za rad kod kuće, iz realizovanih nastavnih sadržaja programa, a nastavnici su u obavezi davati povratne informacije učenicima na osnovu urađenih i pregledanih zadataka.– Komunikacija sa učenicima, za pregledanje zadataka i davanje povratnih informacija i slično se može realizovati upotrebom Office 365 naloga i alata za škole koje imaju implementiran eDnevnik (mogu se koristiti sve funkcionalnosti eDnevnik aplikacije) ili putem privatnih mejl adresa nastavnika i učenika za škole koje nemaju implementiran eDnevnik. Takođe se može koristiti i komunikacija putem društvenih mreža i servisa za razmjenu poruka (Viber). Ukoliko ne postoje tehnički uslovi za upotrebu navedenih servisa, komunikacija se treba ostvariti telefonskim putem, SMS porukama ili pozivima – podsjećaju iz ovog ministarstva.

(Srpskainfo)