ulica

BANJA LUKA, 19. avgusta – Dio saobraćajnice u Ulici braće Jugovića, kod ukrštanja sa Pionirskom ulicom, danas je asfaltiran, čime je napokon omogućeno nesmetano odvijanje saobraćaja ovom ulicom, koje je već decenijama bilo onemogućeno zbog „kuće na putu“, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

Zbog kuće koja se nalazila na trasi puta, ova ulica do sada je bila „presječena“, odnosno izgrađeni objekat je fizički sprečavao da vozila prolaze ovom saobraćajnicom.

-Grad Banja Luka je otkupio ovu kuću i srušio je, a danas je konačno ulica u punom profilu asfaltirana. Širina saobraćajnice je šest metara, sa obostranim trotoarima širine po 1,5 metara – ističu u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

ulica 2

Nakon spajanja ove ulice, doći će do izmjene režima odvijanja saobraćaja u ovom dijelu Obilićeva.

Ujedno, ovih dana počeli su radovi na sanaciji drugog dijela Ulice Braće Jugovića, pored vrtića „Bubamara“, gdje će biti zamijenjen oštećeni asfalt.

ulica 3

Ranije je u ovom naselju obnovljena saobraćajnica u Ulici Carice Milice, odnosno na potezu od kružnog toka do Klinike za psihijatriju. Prema podacima nadležnog odjeljenja, uklonjen je stari sloj asfalta i postavljen novi, te obnovljeni oštećeni dijelovi trotoara.

U Savjetu mjesne zajednice Obilićevo 2 pozdravljaju obnovu dijela Ulice Braće Jugovića, a kako kaže predsjednik Savjeta Darko Milaković – ovi radovi su od posebnog interesa za građane Obilićeva, ali i za sve stanovnike koji prolaze ovim dijelom grada.

(Banjaluka.net)