obilicevo

BANJA LUKA, 26. avgusta – Saobraćajnica u Ulici braće Jugovića u Obilićevu, na dionici od vrtića “Bubamara”, ovih dana je presvučena novim asfaltom. Ovi radovi na oštećenoj saobraćajnici izvedeni su u okviru investicionog održavanja gradskih saobraćajnica.

Prema podacima Odjeljenja za saobraćaj i puteve, rekonstrukcija je podrazumijevala temeljenu obnovu ove saobraćajnice, na dijelu od Ulice cara Lazara do Ulice patrijarha Arsenija Čarnojevića. Uporedo sa ovim radovima, tokom vikenda iscrtana je i nova horizontalna signalizacija na ovoj saobraćajnici.

U  nadležnom odjeljenju očekuju da će, poslije rekonstrukcije ove dionice i nedavnog uklanjanja kuće koja se nalazila na samoj saobraćajnici, kod ukrštanja sa Pinorskom ulicom, biti smanjene saobraćajne gužve u ovom dijelu Obilićeva.

Pored ovog, u Obilićevu je nedavno obnovljena i saobraćajnica u Ulici Carice Milice, na potezu od kružnog toka do Klinike za psihijatriju. Uklonjen je stari sloj asfalta i postavljen novi, te obnovljeni oštećeni dijelovi trotoara.

(Banjaluka.net)