park

BANJA LUKA, 13. novembra – Cjelokupan prostor društvenog centra „Rosulje“ u Parku „Mladen Stojanović“ ovih dana je temeljno obnovljen, čime je kompletan objekat stavljen na raspolaganje stanovnicima ovog naselja.

Obnova ovog prostora, koji je smješten u centralnom dijelu parka, završena je zahvaljujući projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ koji zajednički sprovode ambasade Švedske i Švajcarske, Razvojni program UN (UNDP) i Grad Banja Luka.

– Realizacijom ovog projekta, stavljen je u funkciju kompletan objekat u parku, čime su stvoreni uslovi za rad i provođenje različitih društvenih aktivnosti, kako mjesne zajednice, građana, tako i nevladinog sektora na ovom području grada – naveli su iz Odjeljenja za opštu upravu.

Početkom godine, rekonstruisan je dio ovog objekta, a ovih dana je urađen i preostali dio.

U projektu „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, koji je inicijativa vlada Švedske i Švajcarske, a provodi ga kancelarija Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) učestvuju ukupno 24 grada odnosno opštine iz BiH. Grad Banja Luka se u ovaj projekat uključio u maju 2017. godine, a sa područja grada učestvuje šest mjesnih zajednica: Šargovac, Paprikovac, Lauš 2, Rosulje, Česma i Saračica.

(Banjaluka.net)