sukob

BANJA LUKA, 16. oktobra – Zlatko Vidović (38) iz Banjaluke uhapšen je zbog sumnje da je u svom stanu u centru Banjaluke nožem više puta ubo u stomak i grudni koš prijatelja Borisa Zorića (33) i nanio mu teške povrede.

Vidović i Zorić su dugogodišnji prijatelji, a obojica su poznati policiji od ranije po krivičnim djelima.

U Policijskoj upravi Banjaluka rekli su da postupili po prijavi i uhapsili Z. V. zbog sumnje da je u stanu nanio povrede mladiću.

– Povrijeđeni je prevezen u Univerzitetsko klinički centar Republike Srpske gdje mu je ukazana pomoć. Uviđaj na licu mjesta obavljen u prisustvu dežurnog tužioca OJT Banjaluka – rekla je portparol PU Banjaluka Marija Markanović.

Ona je dodala da sve dalje radnje poduzimaju po nalogu dežurnog tužioca.

 Napad se desio u Ulici Milana Tepića, koja se nalazi u centru Banjaluke, a stanari ove zgrade kažu da tu živi Vidović.– Poznajem i Zlatka i Borisa i samo je bilo pitanje dana kada će se nešto ovako desiti između njih. Riječ je o osobama koje su ranije hapšene zbog droge – ispričao je za Srpskainfo jedan od stanara.Prema njegovim riječima, obojica su ranije osuđivani i bili su u zatvoru.

– U stanu kod Vidovića uvijek su se skupljale sumnjive osobe i često se mogla čuti galama. Mislim da su tu dolazili kako bi konzumirali drogu – kaže jedan od stanara.

Drugi komšija porodice Vidović nam je ispričao da je on odrastao u tom stanu, ali da se u noći između utorka i srijede čula galama iz stana.

– Nije me to iznenadilo, jer se često mogla čuti galama. Kasnije sam čuo i vrisku u stubišu, a ubrzo sam vidio da su ispred zgrade policija i ekipa Hitne pomoći – pojašnjava ovaj stanar.

Dodaje da je vidio kada je policija stavila lisice na ruku Zlatku i odvezla ga u policijskom vozilu.

 

– Zlatko nikada nama komšijama nije pravio probleme, ali sam dosta puta čula da je hapšen i to najčešće zbog droge. Ovog mladića što je uboden nožem i ranije sam viđala sa njim, mislim da su njih dvojica bili dobri drugari – kaže naša sagovornica.

Ona ističe da niko od komšija ne zna zbog čega su se ovaj put posvađali, ali sumnjaju da je svemu kumovala ili droga ili alkohol.

Ostali stanari zgrade danas nisu bili spremni komentarisati ovaj događaj, jer kažu da i u narednom periodu treba da žive sa Vidovićem.

Ispred zgrade na broju 12, gdje se desio pokušaj ubistva, danas su bili vidljivi krvavi tragovi.

Prema tragovima se može zaključiti da je Zorić izašao iz zgrade i uputio se nekih desetak metara od ulaza, te se zaustavio kod žardinjere, gdje je bila vidljiva lokva krvi.

Povrede grudnog koša

U Univerzitetsko kliničkom centru Republike Srpske rekli su da je B. Z. dovezen danas oko 00.45 časova.

Prema riječima načelnika Urgentnog centra UKC RS Dragana Rakanovića B.Z. je zadobio ubodne rane u predjelu grudnog koša.

– Pacijent je zbrinut i za sada je stabilnog zdravstvenog stanja, te se planira njegovo premještanje u Službu za torakalnu hirurgiju – rekli su u UKC RS.

(Srpskainfo)