BANJA LUKA, 23. juna . Nakon što je najbolji teniser svijeta Novak Đoković objavio da je pozitivan na virus korona, organizatori Adrija tura su donijeli očekivanu odluku, a to je da otkažu preostala dva događaja.

Naime, Adrija tur se trebao nastaviti 3. i 4. jula u Banjaluci, dok je 5. jul u Sarajevu bio planiran egzibicioni meč između Novaka Đokovića i Damira Džumhura. Međutim nakon današnjih vijesti oba događaja su otkazana.

Predsjednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović je juče istakao da će poštovati svaku odluku organizatora i da je ovaj turnir trebao biti samo jedak korak u saradnji sa Fondacijom i porodicom Đoković, tako da je moguće da najbolji svjetski teniser ipak u budućnosti posjeti najveći grad Srpske.

– Izuzetno nam je žao što moramo da prekinemo organizaciju turnira u Banjaluci i Sarajevu. Radovali smo se da publika koja čeka vrhunske asove, konačno vidi uživo Novaka Đokovića i druge tenisere, kao i da igranjem u ovim gradovima omogućimo promociju sporta i finansijsku podršku lokalnim igračima. Nažalost, zbog svih događaja posljednjih dana donijeli smo odluku da je sada najvažnije da se epidemiološka situacija stabilizuje, kao i da se svi oporave. Zahvaljujemo se svim učesnicima iz Teniskog saveza Republike Srpske, grada Sarajeva, svima koji su prethodnih dana vrijedno radili na pripremi događaja. Cijenimo to i ostajemo prijatelji, a nadamo se da ćemo našu ideju sprovesti u djelo, čim se za to steknu uslovi- istakao je direktor Đorđe Đoković.

(Srpskainfo)


Novum
Novum
Novum
Novum

1 komentar

Comments are closed.