BANJALUKA, 01. aprila – Banjalučka policija podnijela je izvještaj Okružnom tužilaštvu protiv muškarca iz Doboja D.J. /38/, koji je posredstvom “Fejsbuka” od jedne Banjalučanke zatražio da mu pošalje fotografije svog obnaženog tijela, saopšteno je iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka.

Osumnjičeni je između 7. i 8. avgusta 2012. godine posredstvom računara koji koristi na svom radnom mjestu u jednoj firmi u Doboju neovlašteno pristupio zaštićenoj kompjuterskoj bazi podataka žene iz Banjaluke, objavila je SRNA.

On je potom ušao u njenu mejl adresu i njen profil na društvenoj mreži “Fejsbuk”, nakon čega je ucjenjivao da mu pošalje fotografije svog obnaženog tijela, te da će joj, ukoliko to uradi, vratiti lične podatke sa “fejzbuk” profila i mejl adrese.

Daljom kriminalističkom istragom policija je utvrdila da je D.J. na sličan način ucjenjivao za sada četrdeset ženskih lica, za šta će biti dostavljena dopuna izvještaja nadležnom tužilaštvu.

Muškarac D.J. je počinio krivična djela neovlašćeno korištenje ličnih podataka i neovlašten pristup zaštićenom računaru, računarskoj mreži, telekomunikacijonoj mreži i elektronskoj obradi podataka.