krajiska kuca

Centar za razvoj poljoprivrede i sela organizuje danas sastanak poljoprivrednih proizvođača sa ciljem informisanja o realizaciji projekta “Krajiška kuća” u Banjaluci i Trebinju.

Sastanak poljoprivrednih proizvođača iz Banjaluke i okolnih opština i gradova biće održan u Skupštinskoj sali grada u 12. časova.

Direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela Draško Ilić rekao je da u kontinuitetu rade na uspostavljanju brenda “Krajiška kuća”, gdje će domaći poljoprivredni proizvođači moći plasirati svoje prerađevine, a građani i turisti će moći naći proizvode za koje će sigurno znati da su domaći i zdravi.

– Riječ o prodavnici domaćih proizvoda iz Krajine u kojoj će se nalaziti bogat asortiman poljoprivrednih prerađevina proizvedenih na tradicionalan način. Na policama „Krajiške kuće“ naći će se suhomesnati proizvodi, rakija, sirevi, različite vrste meda, čajeva, likera, domaćih sokova, džemova, ali i veliki izbor kozmetičkih preparata na biljnoj bazi – melema, krema, eteričnih ulja, biljnih kapi i slučno – kazao je Ilić.

Dodao je  da je otvaranje “Krajiške kuće” planirano za 22. april, na Dan grada Banjaluke.

(Srpskainfo)