Juče je počelo prijavljivanje građana za turističke vaučere u vrijednosti od 100 maraka, za koje vlada veliko interesovanje. Kako je saopšteno iz Ministarstva trgovine i turizma RS, pravo na vaučer imaju svi punoljetni građani RS, s tim da unaprijed rezervišu boravak u jednom od ugostiteljskih objekata sa evidencije Ministarstva, ali aranžman u nekoj od agencija sa pomenutog spiska. I u jednom i u drugom slučaju vaučer se može koristiti samo u Republici Srpskoj i to za najmanje tri noćenja.

Srpskainfo otkriva kako izgleda “papir” vrijedan 100 maraka, kojim će građani na najatraktivnijim turističkim destinacijama u Srpskoj moći da plate dio troškova za smještaj, odnonso za noćenje s doručkom.

A evo gdje možete na odmor uz popust kojim vas časti Vlada RS.

Na spisku su za sada 23 ugostiteljka objekta za smještaj i sedam agencija. Kako je za Srpskainfo objasnila Jovana Đurić, portparolka Ministarstva trgovine i turizma RS, spisak će naknadno biti dopunjavan novim objektima i agencijama, koje prođu provjeru Ministarstva.

Kako sada stvari stoje, zeleno svjetlo ministarstva za primanje vaučera su dobili neki od najskupljih hotela u Srpskoj, kao što su “Pirg” u Etno selu “Stanišić” u Bijeljini, “Kardijal” u Banji Vrućici kod Teslića, “Leotar” u Trebinju, ili “Lavina” na Jahorini. Međutim, na spisku za vaučere su i lovačke kuće i katuni na Tjentišu u Naciopnalnom parku “Sutjeska”. Tako su ljubiteljima prirode na raspolaganju lovačke kuće “Donje Bare” i “Orlovačko jezero”, katuni “Prijevor” nadomak vrha Maglića, ili omladinski hotel “Mladost” na Tjentištu.

Za sada na odmor sa vaučerima se može putovati u Banjaluku, Bijeljinu, Višegrad, Zvornik, Trebinje, Laktaše,  Teslić, te na Tjentiše i na Jahorinu.

Print

Nas spisku je i sedam turističkih agencija, koje ispunjavaju uslove za rad sa vaučerima. Interesantno je da je među njima i agencija “Trevel for fan” iz Banjaluke, kojoj je u aprilu Institut za javno zdravstvo RS nedavno povjerio posao nabavke zaštitnih opreme za borbu protiv korone, vrijedan skoro 2,4 miliona maraka.

Spisak hotela i drugih objekata za smještaj, kao i turističkih agencija koje primaju vaučere, objavljen je na veb stranici Ministarstva trgovine i turizma RS.

(Srpskainfo)