BANJALUKA, 21. juna – Na području grada Banjaluka u nedjelju, 22. juna i ponedjeljak 23. juna vršiće se akcija suzbijanja komaraca sa zemlje.

Suzbijanje komaraca vršiće ekipe preduzeća za sanitarno-ekološku zaštitu “Eko-bel” iz Laktaša.

Kako je saopšteno iz ovog preduzeća, akcija suzbijanja komaraca vršiće se u jutarnjem terminu od 4.30 do 6.10 časova i u večernjem terminu od 19.45 do 23.00 časova, objavila je SRNA.

U jutarnjem terminu, u vremenu od 4.30 do 6.10 časova, suzbijanje komaraca će biti objavljeno u gradskim naseljima Obilićevo, Starčevica, Kočićev Vijenac, Centar jedan i dva, Lauš, Borik, Nova Varoš, Petrićevac, Paprikovac i sve zelene površine i parkovi u gradu, kao i šetalište od Zelenog Mosta do Rebrovačkog mosta.

Istog dana, u vremenu od 19.45 do 23.00 časova, suzbijanje komaraca će biti obavljeno u priobalju rijeke Vrbas, desna obala, nizvodno od Fabrike vode u Novoseliji do Priječana, naselja Novoselija, Srpske Toplice, Ada, Vrbanja, Česma, Mađir, Trapisti i Priječani, kao i lijeva obala Vrbasa od Novoselije, Srpke Toplice, Kumsale, te naselja Lazarevo, Zalužani, Kuljani, Barlovci, Dragočaj, Ramići, Tunjice i Srpski Milanovac.

Za vrijeme zaprašivanja pčelari treba da preduzmu potrebne mjere na zaštiti pčela – natkrivanje pčelinjih društava najlonom, kartonom ili drugim priručnim sredstvima.