Nastava u Republici Srpskoj od sutra će se odvijati u prostorijama osnovnih i srednjih škola, a biće nastavljene i sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine, odlučio je Republički štab za vanredne situacije.

Ovo će biti urađeno u skladu sa zaključkom Vlade Srpske od 17. avgusta i planom organizovanja rada osnovnih i srednjih škola i đačkih domova u školskoj 2020/2021. godini za vrijeme trajanja pandemije virusa korona od 24. avgusta.

– Redovno organizovanje proširenog programa, produženi boravak i jutarnje čuvanje, nastaviće se od 2. novembra – navodi se u saopštenju Republičkog štaba za vanredne situacije.

Takođe, ovim zaključkom se zadužuju sve vaspitno-obrazovne ustanove i gradski/opštinski štabovi za vanredne situacije jedinica lokalne samouprave da u skladu sa epidemiološkom situacijom redovno obavještavaju Ministarstvo prosvjete i kulture, te da, ukoliko bude potrebno, dostave prijedlog za obustavljanje nastave u osnovnim i srednjim školama i prelasku na odvijanje nastave na daljinu.

– Prijedlog za obustavljanje nastave u školama može da obuhvata sve škole na području određene jedinice lokalne samouprave ili samo određene škole sa ili bez područnih odjeljenja – pojašnjava se u saopštenju nakon sjednice Štaba održane u petak, 30. oktobra.