skupstina-grada

BANJA LUKA, 31. januara – Na sjednici Skupštine grada 12. februara naći će se izmjena dijela regulacionog plana za lokaciju budućeg naučno-tehnološkog parka u Banjaluci u naselju Lazarevo.

To je prvi, proceduralni korak u pravcu izgradnje budućeg naučno-tehnološkog parka, rekao je predsjednik Skupštine grada Zoran Talić.

– Planirano je da se ide u realizaciju koncepta tehnološkog parka, a on je prema Regulacionom planu predviđen u naselju Lazarevo. Projekat novog naučno-tehnološkog parka, ne bi bio klasična poslovna zona, već zona novih informacionih tehnologija i kreativnih industrija. Grad ima interes da razvija jednu ovakvu zonu, koja bi bila atraktivna za domaću privredu, prije svega za mlade ljude, da ovdje ostanu, da dobro zarađuju ali i da mogu raditi za bilo koju kompaniju širom svijeta – objasnio je Talić.

Prema njegovim riječima, proširenjem kapacieta i povećanjem prostora koji im je na raspolaganju za ovakav vid ulaganja, šansa je za strateški razvoj Banjaluke.

– Grad je u svojoj Strategiji razvoja kao jedan od četiri cilja, postavio i razvoj ‘pametnog grada’, što znači razvoj digitalnih platformi i tehnologija u svim segmentima – naveo je Talić.

(Srpskainfo)