Jedan korisnik Redita iz Njemačke, odlučio je da lijek za svoje ljubavne probleme potraži na ovoj društvenoj mreži, tražeći savjet kako da pronađe Srpkinju za vezu ili brak jer mu, kako kaže, sa Nijemicama ne ide baš najbolje.

Naime, u postu koji je napisao na engleskom jeziku, raspitivao se kako stranac može da pronađe djevojku u Srbiji, a neki odgovori Reditovaca su urnebesni, prenosi Blic.

– Imam 24 godine i rođen sam u Njemačkoj. Srbin sam, ali mi srpski ne ide baš najbolje. Moji roditelji su iz Niša i ja sam pravoslavac. U Srbiji sam posljednji put bio 2012. kada mi je bilo 15 godina. Želio bih da nađem Srpkinju za brak ili vezu, završio sam sa Njemicama. Kakva je situacija u Srbiji? Imate li neki savjet za mene – upitao je mladić.

Ubrzo počeli su da pristižu i odgovori ljudi sa ovih prostora, koji su se složili oko toga da se partnerke pronalaze na isti način, kako u Njemačkoj, tako i u Srbiji.

– Znaš da nismo različita vrsta, zar ne? Djevojka u Srbiji se traži na isti način kao i u Njemačkoj – glasio je jedan od komentara.

Dok su ostali korisnici pokušavali da proniknu u razloge ove odluke drugi su se pitali zašto ovaj mladić uopšte misli da su srpske djevojke bolje i objašnjavali da među djevojkama iz drugih zemalja i Srbije, ne postoji velika razlika.

– Prijatelju, došao si na pravo mjesto. Mi smo eksperti kada je u pitanju odabir žena i zabavljanje. Mnogo gastarbajtera igra na kartu: “Ja radim preko i imam dosta novca” i to uglavnom odbija pristojne djevojke. Neke druge su prosto u tome, nađu momka za EU pasošem i napuste Srbiju, ali ja mislim da ti ne tražiš takav tip djevojke. Iskreno, nemam pojma, budi svoj, traži djevojke na Instagramu, poradi na srpskom jeziku, budi interesantan i samopouzdan – posavjetovao ga je jedan korisnik.

Bilo je i onih koji su ga odgovarali od ideje, ali i nudili interesantna rješenja problema.

“Oženi Njemicu, šta te boli uvo. Neće ti ni ovdje niko prati noge”, “Nauči da kažeš “njemačko državljanstvo” i samo posmatraj”, “Odeš do prve klinike, bolnice, porodilišta u Njemačkoj i tražiš serbische krankenschwester (medicinsku sestru iz Srbije) i gotovo”, glasili su neki od savjeta.

(Srpskainfo)