novak-4

Novak Đoković se plasira u 26. Grend slem finale. Nakon lošijeg starta, srpski teniser je u potpunosti dominirao terenom i sa maksimalnih 3:0 je eliminisao Rodžera Federera te došao do 27 pobjede u međusobnim duelima.

Nakon meča Novak je dao izjavu kojom je oduševio ne samo svoje već i protivnikove navijače.

– Federer je bolje krenuo iskoristio je svoje šanse, a ja sam se mučio. Ali, moram da iskažem poštovanje prema njemu, jer je bio povrijeđen, to je bilo očigledno, a trudio se da odigra najbolje. Nadam se da će biti sve u redu sa njim jer je i ovoga puta pokazao ono što ga krasi tokom cijele karijere – uvijek daje maksimum, bez obzira na stanje. Stvarno se nadam da će sve biti u redu sa njim – rekao je Đoković i u razgovoru sa Džonom Mekinrom.

On je istakao da je osvajanje prvog seta bilo presudni momenAt.

-NajprIJe nisam sprovodio u djelo neke osnovne stvari. Ali, dobro, vraćao sam se, stvari su se potom popravljale, pa sam na kraju uspio da kontorlišem igru i ostvarim pobjedu . Prvi set je bio ključ, kad sam ga osvojio zaigrao sam bolje i sigurnije i to mi je donijelo trijumf, Poslije tog prvog seta sam bio relaksiraniji i lakše sam udarao loptu – istakao je Đoković u razgovoru.

(Srpskainfo)