civilna zastita

BANJA LUKA, 05. septembra – Novi magacin za opremu Civilne zaštite i vatrogasne službe na Rakovačkim barama biće izgrađen do kraja oktobra, u okviru planova za jačanje kapaciteta gradskih službi kako bi bile u stanju da pravovremeno reaguju u slučaju prirodnih nesreća i elementarnih nepogoda.

– Trenutno, radi se na armirano-betonskim boksovima za skladištenje materijala i opreme za zaštitu od poplava. Sveukupno, možemo konstovati da se radovi odvijaju dobrom dinamikom i da bi objekat mogao biti završen do kraja idućeg mjeseca – ističe šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice Mladen Ćućun.

Na budućem magacinu od 1.300 kvadratnih metara, koji bi već početkom novembra mogao biti u funkciji, do sada je izgrađena temeljna ploča, čelična i krovna konstrukcija objekta, a uskoro bi trebala početi i montaža panelnih zidova.

Magacin će služiti za skladištenje sredstava Civilne zaštite, uključujući i materijalna sredstva za vanredne situacije. U objektu će biti skladišten i materijal za zaštitu od poplava, kao i mašine za punjenje protivpoplavnih vreća.

-Osim za potrebe Civilne zaštite, što mu je primarna svrha, služiće i za skladištenje drugih materijala, poput materijala za rad Zimske službe, što će umnogome olakšati rad gradskih službi pošto ćemo po prvi put imati adekvatan magacinski prostor – navodi Ćućun.

Vrijednost ove investicije iznosi 650.000 KM, a radove na objektu izvodi preduzeće “Tekton”.

(Srpskainfo)