BANJALUKA, 26. maja – Humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima Republike Srpske priključilo se i 250 osuđenih i pritvorenih lica Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Banjaaluka odričući se po tri suva obroka.

Zamjenik dikrektora KPZ Banjaluka Goran Selak rekao je Srni da je Savjet vaspitnih kolektiva ove ustanove juče održao vanredni sastanak na kome je dogovoreno da se osuđena lica uključe u humanitarnu akciji prikupljanja pomoći ugroženom stanovništvu u poplavljenim područjima.

“Zajednički prijedlog je da se osuđena lica koja žele učestvovati u akciji odreknu po tri suva obroka, koje ćemo odnijeti u Crveni krst u Banjaluci za dalju distribuciju onima kojima je hrana najpotrebnija”, rekao je Selak.

On je dodao da su lica na izdržavanju kazne, takođe, tražila da se i dio njihovih osuđeničkih naknada prebaci na račun posebnih namjena Ministarstva finansija Republike Srpske za pomoć ugroženim od poplava, objavila je SRNA.

Selak je dodao da je Savjet vaspitnih kolektiva KPZ-a Banjaluka poručio da saosjeća sa svim ljudima pogođenim ovom elementarnom nepogodim, te da je ovo iskreni izraz njihove želje da pruže pomoć onima kojima je tenutno najpotrebnija.