Italijan koji je godinama primao državnu pomoć zbog toga što je slijep uhapšen je zbog sumnje da je izvršio prevaru nakon što je viđen kako vozi, razgleda izloge i upravlja skuterom.

Neimenovani muškarac star 40 godina iz Palerma, osumnjičen je da je oštetio budžet za više od 170. 000 evra na konto pomoći koju je redovno dobijao od 2008. godine. Kako se navodi, on je prije 13 godina podnio molbu za pomoć, u kojoj se navodi da je potpuno oslijepeo usljed nasljedne bolesti.

Međutim, izgleda da mu je pozornost pala, te je već 2018. godine stigla prva prijava u finansijsku policiju. Naime, on je te godine, uprkos sljepilu, obnovio vozačku dozvolu. Naknadnom istragom došlo je do saznanja da se on služi mobilnim telefonom, kako razgleda izloge, obilazi šoping centre, ali i podučava svoju kćerku vožnji bicikla.

Takođe, prijavljeno je da upravlja automobilom, te i skuterom, ali i da je počevši od 2020. godine protiv njega pokrenuto više istraga zbog prevara.

Zbog svih problema sa zakonom, on je dobio i nadimak “Belruskoni”, po uzoru na bivšeg italijanskog premijera, sa kojim, kako su prenijeli italijanski mediji, ima podudarnosti kada se radi o pravnim problemima, piše Blic.

(Srpskainfo)