salter

BANJA LUKA, 07. oktobra – Otvaranje izdvojenog šaltera Gradske uprave u okviru šalter sale MUP-a u potpunosti je opravdalo očekivanja, pošto građani u sve većoj mjeri koriste ovu pogodnost, saopšteno je iz Odjeljenja za opštu upravu.

Kako su naveli, od početka rada ovog šaltera, odnosno od polovine maja, izdato je ukupno preko 3.700 izvoda i uvjerenja iz matičnih knjiga, te izvršeno 6.055 ovjera.

– Ovi podaci govore da je otvaranje ovog šaltera opravdalo očekivanja, te olakšalo građanima produžavanje ili pribavljanje ličnih dokumenata. To nam je i bio cilj, da građanima olakšamo administrativne procedure, te omogućimo da se što  veći broj zahtjeva obradi na jednom mjestu kako građane ne bi izlagali dodatnim troškovima i gubitku vremena – rekla je načelnica Odjeljenja Sanja Pavlović.

Ona je naglasila da je ovaj šalter i predviđen prevashodno radi efikasnijeg rješavanja zahtjeva po pitanju ličnih dokumenata, zbog čega se usluge ovjera dokumenata pružaju u ograničenom broju od ukupno pet ovjera jednom korisniku.

– Da ne bi stvarali gužve sa ovjerama dokumenata, ograničen je broj ovjera. Oni koji imaju potrebe za ovjerom većeg broja dokumenata upućuju se u Gradsku upravu ili  u uslužne centre Borik i Starčevica, kao i u mjesne kancelarije na području grada – zaključila je načelnica Pavlović.

Za rad šaltera posebnih namjena koristi se postojeći red-sistem šalter sale MUP-a RS, a šalter radi svakim radnim danom, od 7 do 20 časova, a subotom od 7 do 13 časova.

(Srpskainfo)