o.s.

BANJA LUKA, 30. avgusta – Dograđeni prostor Osnovne škole (OŠ) “Branko Radičević”, za koji je Vlada Republike Srpske obezbijedila 1.620.615 KM, svečano je otvoren danas u banjalučkom naselju Starčevica.

Dograđeni prostor svečano su otvorili predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović, ministar prosvjete i kulture Srpske Natalija Trivić, predsjednik Narodne skupštine Srpske Nedeljko Čubrilović i direktor škole Darija Mićić.

Cvijanovićeva je istakla da dogradnjom osam novih učionica školska godina u ovoj školi počinje u boljim uslovima.

“Ponosna sam što smo donosili značajne odluke jer su u Srpskoj otvarane škole, vrtići, studentski domovi. To pokazuje našu opredijeljenost da ulažemo u obrazovanje”, naglasila je Cvijanovićeva.

Čubrilović je ocijenio je da je ovo dokaz da Vlada i institucije Srpske intenzivno rade na razvoju Srpske.

Trivićeva je istakla da su sada poboljšani uslovi rada u najvećoj osnovnoj školi u Srpskoj.

Radojičić je naveo da će u okviru ove škole naredne godine početi izgradnja sportske dvorane i podsjetio da je grad Banjaluka obezbijedio neophodnu dokumentaciju, a Vlada Srpske sredstva za dogradnju škole.

Mićićeva je rekla da školu pohađa 1.850 učenika koji su raspoređeni u 71 odjeljenje, da je u ovoj ustanovi 130 zaposlenih radnika te da su otvaranjem dograđenih prostorija poboljšani uslovi rada u toj obrazovnoj ustanovi.

(Nezavisne)