BANJALUKA, 11. decembra  – Studentima Elektrotehničkog fakulteta u Banjaluci danas su se predstavile studentske organizacije, ustanove i kompanije koje nude stručno usavršavanje studenata, praksu, stipendije ili zaposlenje.

U okviru manifestacije “Otvoreni dan” /Open Day/, studentima je svoje programe predstavilo 6 kompanija.

Glavni organizator manifestacije, student Elektrotehničkog fakulteta Goran Vukajlović istakao je da je ovo mogućnost da studenti pokažu šta znaju, a da ustanove i kompanije njima daju do znanja šta nude, koliko se kod njih može napredovati i šta od budućih zaposlenih očekuju.

Dekan Elektrotehničkog fakulteta Branko Dokić rekao je da se na fakultetu povremeno organizuju pojedinačne prezentacije preduzeća iz Republike Srpske i inostranstva, koje u ovdašnjim studentima vide budući kadar.

“Ovo je prilika da i mi sa Fakulteta pokažemo čime raspolažemo. Ove godine se možemo pohvaliti potpuno novim laboratorijskim uslovima, jer je Fakultet od donacija i kredita Vlade Srpske bogatiji za laboratorijsku opremu vrijednu 3,5 miliona KM”, rekao je Dokić novinarima, objavila je SRNA.

On je dodao da je u planu opremanje još nekoliko laboratorija, što Elektrotehnički fakultet u Banjaluci čini jednim od najbolje opremljenih fakulteta u okruženju.

“Početkom sljedeće godine na Fakultetu bi trebalo da zaživi odjeljenje Instituta za računarsku tehniku i računarske komunikacije iz Novog Sada. Očekujemo da će do kraja sljedeće godine u tom odjeljenju biti zaposleno dvadesetak inženjera elektrotehnike”, naglasio je Dokić.

Direktor banjalučkog preduzeća “Ist kod” Miroslav Matić rekao je da su ovakva okupljanja od višestrukog značaja, jer studenti iz direktnog kontakta sa privrednicima mogu da vide šta je to što se traži na tržištu iz ove oblasti.

“Studentima ćemo naredne godine omogućiti nekoliko mjesta za praksu, a to smo činili i do sada. Osim studentima, mogućnost prakse nudimo i srednjoškolcima. Svi kod nas obave kvalitetnu praktičnu nastavu i mnogo nauče”, dodao je Matić.

Organizatori manifestacije “Otvoreni dan” su Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom i Savezom studenata ovog fakulteta.