BANJALUKA, 15. januara – Krađa poklopaca sa šahtova i slivnih rešetki problem je koji ne jenjava i sa kojim se susreću građani i Komunalna policija, čime je svakodnevno ugrožena bezbjednost pješaka i pričinjena znatna materijalna šteta.

Posljednji slučaj krađe poklopca se desio u Ulici Jug Bogdana u naselju Starčevica, pa sad šaht stoji otvoren i postoji opasnost da neko upadne u njega.

“Srećom da je neko od komšija stavio grane u otvoren šaht pa bar malo služe kao upozorenje da nema poklopca. Koliko će tako stajati, ne znamo, ali sramota je šta vandali rade”, kazao je jedan mještanin pomenute ulice.

U Gradskoj upravi su istakli da je tokom prošle godine promijenjeno pet teških poklopaca sa ramovima, od kojih jedan košta 560 KM, te dva laka poklopca sa ramovima ukupne vrijednosti 760 KM.

Kako navode, u istom periodu nestala su ili oštećena 22 teška poklopca, koji koštaju po 350 KM, i 28 lakih poklopaca, koji koštaju 240 KM po komadu, objavile su Nezavisne novine.

Iz “Vodovoda” ističu da oni saniraju posljedice oštećenja šahtova koji se nalaze na vodovodnoj ili kanalizacionoj mreži tamo gdje se primijeti da nedostaje poklopac.