Žene su izuzetno slabe na muškarce koji pokazuju osjećaje i ne skrivaju da su ponekad ranjivi, a svaka lijepa riječ više je nego dobrodošla da se žensko srce rastopi od miline.

Naime, naizgled hladnu i strogu ženu rastopiće iskreni kompliment muškarca koji joj se sviđa. Žene jednostavno vole čuti da su posebne, da su ugodno društvo, znati da je njihovo mišljenje muškarcima zaista važno. One su izuzetno  slabe na momke koji pokazuju osjećaje, ne skrivaju da su ponekad ranjivi i uz nju su bez obzira što se dogodilo.

Pet stvari koje svaka žena voli  čuti od muškarca:

1. Kad istakne njenu specifičnost kao nešto neodoljivo

To može biti nešto fizički na ženi, njeno ponašanje, reakcije u određenim situacijama. Ako muškarac kaže npr. “Neodoljive su mi tvoje rupice na obrazima dok se smiješ”, žena će se sigurno rastopiti. Na taj način on pokazuje koliko pažnje posvećuje sitnicama na njoj ili u njezinom ponašanju, jer baš svako voli da ga drugi gledaju pažljivo, a ne površno.

2. Zamoli ženu da iznese svoje mišljenje

“Šta ti misliš o tome?” – pitanje je koje svaka žena želi čuti od muškarca. Osim što će tako pokazati da smatra ženu pametnom, pokazaće  i kako cijeni njeno mišljenje te želi znati kako ona razmišlja. Žene takve muškarce gledaju kao one koji imaju potencijala za kvalitetnu vezu.

3. Kaže da se u njenom društvu osjeća ugodno

Žene vole muškarce koji se ne boje pokazati da su ponekad ranjivi pa joj otvoreno priznaju kako s njom mogu biti ono što zaista jesu i mogu se lako opustiti. Osim toga svakoj ženi je drago čuti da je ugodno društvo.

4. Uživa naglas u njenom mirisu

Bilo da se radi o intimnim dijelovima tijela ili ne, svaka žena voli znati da ugodno miriše. Tad se osjeća sigurnije i opuštenije, a za dobru atmosferu u vezi ili u krevetu to je vrlo bitno.

5. Kaže joj koliko je lijepa, privlačna i posebna

Budimo realni, ne postoji čovjek na ovoj planeti koji ne voli čuti da je lijep, privlačan i poseban. Žene su posebno osjetljive na te stvari. Svaka voli znati da je muškarcu neodoljiva, posebno kad joj on to otvoreno kaže pred drugim ljudima, piše Elit Dejli.