BANJALUKA, 03.maja – Park za pse u Bulevaru srpske vojske u Banjaluci još nije u potpunosti završen kako je ranije najavljeno.

Predviđeno je da park od 3.753 metra kvadratna bude ograđen i da sadrži poligon za animaciju i vježbe pasa, piše Klix.ba.

Radovi na pristupnim stazama i stazama unutar poligona su završeni, ali se Banjalučanka Nataša Petković žali kako je park predviđen za pse još uvijek neuslovan i nije namjenjen za manje rase.

“Čak i kada je kišni dan svog maltezera, starog deset mjeseci, izvodim van. Park koji je predviđen za pse nije pogodan za manje rase, s obzirom da su rekviziti u parku isključivo namijenjeni većim psima. Takođe, park ne sadrži drveće i uslove pogodne za šetanje”, rekla je Petković.

Iz Uprave grada poručuju da su radovi još u toku i da park nije zvanično završen, a u planu je da postave klupe i kante za smeće. U pitanju je prvi ovakav objekt u Banjaluci, ali i šire.

U ostalim parkovima u gradu zabranjeno je uvođenje pasa zbog čega građani nemaju mnogo izbora gdje da izvedu svoje ljubimce.

Banjalučanka Valentina Stanković, podržava izgradnju ovog parka i smatra da bi bilo dobro napraviti bar još dva parka za pse koji će biti uslovni i pogodni za šetnju i istrčavanje pasa.

“Zadovoljna sam što je pokrenuta izgradnja parka za pse. Ne sviđa mi se što prave samo jedan takav park, jer je ovaj udaljen za mnoga naselja. Smatram da bi trebalo napraviti bar još dva takva. Što se tiče izgleda parka, ne sviđa mi se što nema trave, vode i drveća, nadam se da će nadležne službe grada uskoro to omogućiti”, izjavila je Stanković.

Ljubitelji životinja, vlasnici pasa, ali i mnogi drugi građani podržali su ovakvu inicijativu Grada Banjaluka, uz nekoliko navedenih zamjerki i prijedloga.