petricevac

BANJA LUKA, 06. februara – Zahvaljujući povoljnim vremenskim prilikama, intenzivirani su radovi na izgradnji ambulante, mjesne zajednice i vrtića na Petrićevcu, u okviru budućeg višenamjenskog objekta. Načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar, ističe da je najbliži završetku objekat ambulante porodične medicine, koji bi uskoro trebalo da bude u potpunosti završen.

Pored toga, izgrađena je temeljna ploča za novu mjesnu zajednicu, a radi se i na temeljima za novi vrtić – rekao je Bilčar.

U budućem vrtiću naći će mjesta za više od stotinu mališana sa područja Petrićevca, s tim da je, prema projektu, on podijeljen u dvije cjeline, prva za djecu vrtićkog uzrasta od tri do šest godina, a druga za djecu jasličkog uzrasta od jedne do tri godine.

Istovremeno, u objektu buduće mjesne zajednice biće izgrađena multifunkcionalna sala kapaciteta do 100 sjedećih mjesta i dva poslovna prostora, a na spratu objekta predviđene su kancelarije za mjesnu zajednicu, sala za sastanke, te prostor za udruženje penzionera.

Ukupna vrijednost ovog tronamjenskog objekta je oko dva miliona KM. Dobrim dijelom, odsno sa 1,4 miliona KM, izgradnju finansira Vlada Republike Srbije, a preostala sredstva obezbjedio je Grad Banja Luka.

Radovi na vrtiću i mjesnoj zajednici počeli su u novembru prošle godine a izvođač radova  preduzeće „Tekton“ , prema ugovoru, ima rok od 300 dana za završetak objekta.

 (Banjaluka.net)