petricevac

BANJA LUKA, 06. septembra – Saobraćajnice u Banijskoj i Ljevčanskoj ulici na Petrićevcu biće sanirane u narednom periodu, zbog oštećenja tokom radova na velikom projektu izgradnje saobraćajnice prema Motikama, izjavio je danas Slaviša Sandić, načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

Tokom današnjeg obilaska gradilišta nove saobraćajnice na pravcu od Žutih zgrada prema Motikama, Sandić je naglasio da je zbog ovih radova došlo do preusmjeravanja saobraćaja na Banijsku i Ljevčansku ulicu i da su one, zbog velikog opterećenja, znatno oštećene posljednjih mjeseci.

-Zbog izgradnje nove saobraćajnice, veliki teret prolazi okolnim ulicama, kao što su Banijska i Ljevčanska, zbog čega smo odlučili da uđemo u njihovu sanaciju – rekao je Sandić, koji je danas, zajedno sa zamjenikom gradonačelnika Srđanom Amidžićem, obišao gradilište puta prema Motikama.

Tokom obilaska, konstatovano je da se gradnja prve faze puta prema Motikama odvija planiranom dinamikom, te da su na oko 80 odsto dionice odrađeni predviđeni komunalni radovi. Zahvaljujući ovom projektu, domaćinstva u ovom dijelu Petrićevca biće u prilici da se priključe na gradsku kanalizacionu mrežu, što je samo jedna od prednosti izgradnje saobraćajnice prema Motikama.

-U dosadašnjem dijelu radova, na prvom dijelu trase izgrađena je je fekalna i oborinska kanalizacija, te novi vodovod i elektroinstalacije. Na toj dionici uskoro slijedi postavljanje ivičnjaka i asfaltiranje -rekao je Sandić.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić ukazao je da je ovo jedan od projekata koji se izvodi u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“.

-Ovaj projekat važan je ne samo za mještane Petrićevca i Motika, nego i za cijeli grad – rekao je Amidžić.

Predsjednik Uduruženja penzionera Petrićevca Branko Lemić izrazio je  zadovoljstvo zbog izgradnje novog puta, te istakao da ovo jeste finansijski najvredniji, ali ne i jedini javni projekat koji se izvodi na području Petrićevca.

-Petrićevac je postao veliko gradilište, jer se, osim ovog puta, gradi i nova ambulanta porodične medicine, a uskoro očekujemo i početak radova na izgradnji vrtića i mjesne zajednice – kazao je Lemić.

Gradnja saobraćajnice za Motike, u dužini od 1,2 kilometra, počela je krajem marta ove godine, a vrijednost radova iznosi više od dva miliona KM. Projektom je predviđena izgradnja saobraćajnice širine šest metara, sa obostranim trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom i javnom rasvjetom.

(Banjaluka.net)