vrtic

BANJA LUKA, 04. avgusta – Tender za gradnju vrtića i mjesne zajednice u okviru višenamjenskog objekta na Petrićevcu, biće raspisan naredne sedmice. Ove godine, grad Banja Luka je svojim sredstvima pokrenuo izgradnju ambulante porodične medicine u okviru ovog objekta, a donacijom Republike Srbije biće građena preostala dva dijela – vrtić i mjesna zajednica.

Ovo naselje nema dječiji vrtić u sastavu Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, te će izgradnja višenamjenskog objekta u okviru kojeg će biti i vrtić, kako su istakli iz ove ustanove – puno značiti za mještane Petrićevca.

Budući vrtić namijenjen je za smještaj oko stotinu djece.

Istovremeno, Grad je priveo kraju prvu faza radova na višenamjenskom objektu na Petrićevcu koja obuhvata gradnju ambulante.

Prema podacima sa terena, objekat ambulante je doveden pod krov, postavljene su vodovodne i elektro instalacije, montirana stolarija, te obavljeni unutrašnji i fasaderski radovi.

-Time je privedena kraju prva faza realizacije višenamjenskog objekta – naveli su iz resornog odjeljenja.

Grad je konkurisao za donatorska sredstva kod Vlade Republike Srbije, koja je za ovaj projekat obezbijedila dodatnih 800.000 evra. Plan je da kompletan objekat naredne godine bude pušten u funkciju.

Gradnja višenamjenskog objekta na Petrićevcu, odvija se u okviru investicionog ciklusa „Banja Luka se gradi“.

– Ambulanta, u čiju je izgradnju Grad uložio 210.000 KM, vrtić i mjesna zajednica nalaziće se pod jednim krovom, a funkcionalno će biti razdvojeni i nezavisni, odnosno svaki sa izdvojenim ulazom i pripadajućim prostorom – zaključili su iz odjeljenja.

Izvođač prve faze gradnje tronamjenskog objekta, je preduzeće „Tekton“.

(Banjaluka.net)