BANJA LUKA, 08. maja – Pripadnici Policijske uprave Banjaluka, Žandarmerije i Specijalne antiterorističke jedinice juče su uhapsili dvije osobe zbog više prekršaja.

Portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić rekla je rekla da su uhapšeni J.C. i A.B. zbog počinjenih prekršaja „Ograničenje kretanja na određenom prostoru“  i „ Ometanje državnih organa, privrednih društava i drugih pravnih lica u vršenju javnih funkcija“.

– U Kordunaškoj ulici u Banjaluci policija je sinoć oko 22.25 časova uočila J. C. I Ž. K. koji su prekršili policijski čas. Tom prilikom J.C. je vrijeđao policajce, te je odbio da im kaže lične podatke. Zatim je A. B.,koji je sa balkona posmatrao događaj, sišao na ulicu i ometao rad policijskih službenika – rekla je Mučibabićeva.

Kod  J.C. je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu od 2,18 promila alkohola, a kod  A.B. 1,18 promila alkohola u organizmu.

Osobi Ž.K. izdat je prekršajni nalog zbog počinjenog prekršaja „Ograničenje kretanja na određenom prostoru.

U protekla na 24 časa na području koje operativno pokriva Policijska uprava Banjaluka, zbog nepoštovanja Zaključka Republičkog štaba za vanredne situacije o ograničenju i zabrani kretanja  sankcionisano je devet osoba  Bez lične zaštitne opreme (zaštitne maske i rukavica) na javnim površinama, u protekla 24 časa zatečeno je 50 osoba kojima je uručen prekršajni nalog.

(Srpskainfo)