pjesacka zona

BANJA LUKA, 24. oktobra –

U okviru obnove pješačke zone kod Banskog dvora i Palate predsjednika, naredne sedmice počeće popločavanje granitom u ovom dijelu pješačke zone, potvrđeno je u Odjeljenju za saobraćaj i puteve.

U toku su pripreme za postavljanje granitnih ploča uz bočnu stranu Banskog dvora, a od ponedjeljka bi trebalo da počne njihova ugradnja – ističe načelnik Odjeljenja za saobraćaj i puteve Slaviša Sandić.

Kao i u već rekonstruisanom dijelu popluarnog „Parkića“ , u tom dijelu pješačke zone izgrađene su betonske klupe. Uz klupe, biće instalirani i držači za bicikle.

Uporedo sa postavljanjem granitnih ploča sa bočne strane, izvođač radova nastavlja sa pripremama terena ispred glavnog ulaza Banskog dvora, koji će takođe biti uskoro popločan – rekao je Sandić.

Kako bi se obezbijedio slobodan prolaz kroz ovu zonu, bez ometanja radova, građevinci će se, po popločavanju ovog dijela, „prebaciti“ na drugu stranu zone, do Palate predsjednika.

Obnova pješačke zone, vrijedna nešto više od 1,2 miliona KM, počela je u septembru. Prema ugovoru, izvođač radova ima rok od 150 radnih dana da završi ovaj posao.

Ovogodišnjom fazom obnove biće zahvaćena dionica na potezu od rekonstruisanog „Parkića“ do prvih ugostiteljskih objekata u Ulici bana Milosavljevića.

Možemo biti zadovoljni dosadašnjom dinamikom radova jer ove vremenske prilike nam idu na ruku i nadamo se da će izvođač prije kiša uraditi što više posla – zaključio je Sandić.

(Banjaluka.net)