BANJA LUKA, 24. jula – Raspisan je javni oglas koji podrazumijeva postavljanje ukupno 36 novih, modernih nadstrešnica u centralnom gradskom području, te naseljima Obilićevo, Borik, Starčevica, kao i na lokacijama: Univerzitetsko-kliničkog centra Republike Srpske, Nove autobuske stanice, kružnog toka kod „Lesnine“, kod „Beme“ i drugo.

Kako su naveli iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve, stajališta će biti opremljena displejom za informacije putnicima i drugom opremom, koje će dati novi identitet i prepoznatljivost javnom prevozu u našem gradu.

Realizacija navedenih aktivnosti je planirana za oktobar i novembar. Podsjećamo, naši najstariji sugrađani od juče izdvajaju manje novca za kupovinu mjesečnih karata, jer Grad subvencioniše cijene u iznosu od 20 odsto.

https://www.facebook.com/gubanjaluka/photos/a.848510335288313/2051748264964508/?type=3

– Ovo su neke od sistemskih mjera koje se trenutno provode i kojima se nastoji promovisati javni prevoz putnika i podstaknuti na njegovu veću upotrebu, a sve u cilju da se trenutni broj putnika koji je ispod deset odsto, poveća i iznosi više od 20 odsto – zaključili su iz resornog odjeljenja.

Javni oglas

Javni oglas o dodjeli lokacija za privremeno zauzimanje javne površine za postavljanje reklamnih medija u okviru nadstrešnica na autobuskim stajalištima javnog prevoza putnika otvoren je do 6. avgusta do 12 časova. Mogu se prijaviti sva privredna društva, druga pravna lica i preduzetnici registrovani za usluge oglašavanja, samostalno ili kao grupa ponuđača. Dokumentacija i obrazac za prijavu na Javni oglas može se preuzeti u prostorijama Odjeljenja za saobraćaj i puteve, kancelarija broj 311, svaki radni dan od 11 do 15 časova, u najkasnije do 30. jula. U istoj prostoriji može se izvršiti i uvid u lokacije.

(Srpskainfo)